14.4.2013

Kaupunkivierailut

Lähditpä mihin päin tahansa, jokaisella kurssilla tehdään retkiä muihin kaupunkeihin, jotka ovat melko lähellä kurssikohdettasi. Osa näistä reissuista kuuluu kurssin hintaan, kuten Lontoon matkat, mutta joistain maksetaan matkalla. Esimerkiksi Oxfordin matkaan kuului Bathissa käyminen ja Torquayn Exeterissä, tai ainakin näin silloin kun itse olin noissa paikoissa. Ne matkat, jotka maksetaan vasta perille päästyä, vaihtelevat. Kun olin Torquayssa, kävimme Plymouthissa, mutta kaverini joka oli eri ryhmässä ei päässyt tänne, koska heille ei tätä mahdollisuutta edes tarjottu. Oxfordissa menin taas Brightoniin päiväksi ja osa pääsi myös Cambridgeen, mutta meidän ryhmä ei, koska liiderit olivat jotain sekoillut. Olisin kyllä halunnut sinne, mutta ei sille voi mitään. Brightonin matka maksoi £20 ja menimme sinne bussilla, Plymouthin hintaa en tarkalleen muista, mutta se taisi olla jotain £7-15 luokkaa ja matka taitettiin junalla.

Näiden päiväreissujen tarkoitus on vain oikeastaan shoppailu. Yleensä käteen annetaan kartta ja sanotaan, että nähdään siellä ja siellä, siihen ja siihen kellonaikaan. Tietenkin jotain muutakin voisi tehdä, mutta kun menee uuteen kaupunkiin ja olet aivan keskustassa, ei sitä tule mieleen tehdäkkään muuta kuin kierrellä kauppoja. Plymouthinkin reissu meni melkeinpä kokonaan yhdessä todella suuressa ostoskeskuksessa, mutta kävimme me sitten etsimässä umpimähkään mäkkäriä jonka sitten löysimmekin.

Vaikka osa näistä kaupunkivierailuista maksaakin, suosittelen kyllä niitä. On kiva, kun on nähnyt monia kaupunkeja ympäri maata. Esimerkiksi kun Oxford on sisämaassa, oli kiva päästä näkemään sitten rannikkokaupunkia, vaikka olenhan minä ollut jo Torquayssakin. Silti se on kivaa vaihtelua, ja pääsee tietenkin shoppailemaan uusiin kauppoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti