22.11.2012

Rahankäyttö

Kuten lähes kaikki tietävät, Isossa-Britanniassa rahayksikkö ei ole euro vaan punta. Ennen matkaa kannattaa vaihtaa noin £200, koska käteisellä on helpompi asioida kuin kortilla. Muutenkin ulkomailla korttia käytettäessä saatetaan veloittaa jokaisesta kerrasta kun sitä käytetään. Sen takia kannattaa nostaa rahaa yleensä kerralla paljon, eikä joka kerta £20. Vaikka raha-automaateissa lukeekin esimerkiksi free cash, lähti tililtäni kuitenkin rahaa kun käytin kyseistä automaattia.
Se, kuinka paljon rahaa loppujen lopuksi menee matkalla, riippuu ihan sinusta. Minulla molemmilla kerroilla on mennyt noin 500€, mutta joillain meni vähemmän, joillain paljonkin enemmän. 500€ on yleensä aika normimäärä mitä siellä tulee tuhlattua kolmessa viikossa, jos ostat ruokaa sekä vaatteita, et vähää etkä hirveää määrää ettei matkalaukku mene kiinni. Rahaa siis todellakin kuluu ruokaan, majoituitpa joko isäntäperheessä tai asuntolassa. Isäntäperheen antama lounas ei yleensä ole kuin esimerkiksi leipä, johon me suomalaiset emme ole tottuneet, joten yleensä ostamme omat ruokamme. Päivällinen tuli syötyä lähes aina isäntäperheessä, mutta kun oli asuntolassa oli ruokalaan niin pitkät jonot että tyydyimme ostamaan ruoat itse eikä sielläkään ruoka ollut aina mitään kauhean hyvää. Iltapalaa ei briteissä tunneta, joten sekin tuli itse ostettua lähes joka päivä.
Kannattaa myös muistaa, että vaikka ostatkin Fun ja/tai Explorer packin, on paljon aktiviteetteja jotka eivät kuulu noihin packkeihin eikä hintaan, jolloin niihin menee rahaa kanssa. Esimerkiksi saatat päästä käymään jossain muussa kaupungissa, jos maksat £10-20. Ne ovat kuitenkin rahan arvoisia, ainakin itse tykkäsin käydä muissakin kaupungeissa kurssikohteeni ja Lontoon lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti