18.11.2012

Busseilla kulkeminen

Olipa asuntolassa tai isäntäperheessä, yleensä lähes pakko on ostaa bussikortti. Torquayssa se maksoi noin £30 eli noin 35€, mutta Oxfordissa saimme sen ilmaiseksi. En tiedä, oliko se tarkoituksellisesti vai ei, muttei meiltä mitään maksua siitä peritty.
Bussipysäkkejä on yleensä aika tiheästi ja busseja meni yleensä tarpeeksi. Muistaakseni Torquayssa bussit kuitenkin kulkivat vähän useammin kuin Oxfordissa, syynä varmaankin se kun Oxfordissa kesäisin ei ole opiskelijoita, jotka niitä käyttäisivät. Inhottavin tunne on, kun olet kävelemässä bussipysäkille ja bussi menee ohitsesi tai se, kun bussipysäkillä huomaat että bussi on mennyt viisi minuuttia sitten. Oxfordissa joutui silloin odottamaan lähes 40 minuuttia uutta bussia.







Bussiaikataulut oppi nopeasti kuten bussien käytönkin. Alussa on aina vaikeaa muistaa, missä kohdin pitää jäädä pois, mutta emme koskaan ajaneet ohi pysäkistä, kerran tosin jäimme liian aikaisiin. Kannattaa painaa mieleen esimerkiksi joku talo, minkä kohalla aina painaa stop nappia, vaikka pimeällä tämä onkin asteen vaikeampaa. Vaikken ollutkaan koskaan käyttänyt paikallisbusseja ennen Torquayn matkaani, onnistui se onneksi hyvin.

1 kommentti: